Nog een heerlijke snack uit Italië. Suppli.
Rijstballetjes met vulling van kaas.
2 kopjes gekookte rijst (Arborio)
3 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 theelepel olijfolie
100 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
1/4 theelepel zout en zwarte peper
1 groot ei
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 kopje broodkruim (droog)
100 gram mozzarella / Of cheddar kaas naar wens.
Fruit de knoflook in de olijfolie totdat de geur ruikbaar is, niet goudkleurig.
Meng de gekookte rijst met de knoflook, parmezaanse kaas, zout, peper, oregano en ei. Verdeel de rijst in porties.
Snijd de Mozza in 1 cm of kleiner blokjes en verdeel in evenveel porties als de rijst ballen.
Maak je handen nat(en herhaal dit elke keer bij een nieuwe klomp rijst, zodat de rijst niet blijft plakken aan uw handen)knijp een portie rijst stevig in een bal. Duw een deuk in het midden van de rijstbal met uw duim en duw er de Mozza kubus / blokjes in, dan rijst over de kaas duwen en het gat verder afdekken en rol een stevig in een ronde bal.
Het is niet nodig om de rijst ballen in een losgeklopt ei voor je het rollen op de broodkruimels omdat je natte handen de rijst ballen bevochtigen.
Verhit 4 tot 5 kopjes olie in een wok of een kleine pan en bak de rijstballetjes totdat de ze goudkleurigbruin zijn en knapperig.
!!!!Als de rijst koud is, zal het niet klonteren of plakken aan elkaar in een bal, je het moet opwarmen of even stomen voor een korte tijd.
same here: please add a link!
BeantwoordenVerwijderen