translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

maandag 22 maart 2010

Soep van kikkererwten met prei en parmezaanse-kaas

Deze soep is Heerlijk!


350 gram kikkererwten, 1 nacht laten weken in water (kan eventueel uit uit blik)
1 middelgrote aardappel, geschild
5 preien, fijn gesneden
1 eetlepel olijfolie
klont boter
zout
versgemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
850 ml kippen of groente bouillon
4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Spoel de kikkererwten af, doe ze in een pan en zet ze onder water kook de kikkererwten met de aardappel tot ze gaar zijn.

Verwijder het buitenste blad van de prei, was de prei en snijd deze in fijne reepjes.

Verhit een pan de olijfolie met de boter. Voeg de prei en de knoflook toe en fruit dit aan, voeg een snuf zout toe.

Giet de kikkererwten en aardappel af en bak dit 1 minuut mee bij de prei. Voeg ongeveer 2/3 van de bouillon toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de helft van de soep met een staafmixer en laat de andere helft zoals deze is zodat je een soep krijgt die zacht is met een bite.

Voeg nu zoveel van de resterende bouillon toe tot je de dikte van de soep hebt zoals jij dit zelf wilt. Breng de soep op smaak met zout en peper, voeg de Parmezaanse kaas toe.

Serveer de soep een extra druppel extra vergine olijfolie (eventueel voorzien van een Spaans pepertje), maal er nog wat zwarte peper over en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

Babout broodje met makreelpasta^past er uitstekend bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten