translete and make your choice
Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten.
Lyan
People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice.
Try it out and leave a message.
Lyan
maandag 8 maart 2010
couscous met pompoen en melk
Cous-Cous met pompoen en melk
Ingrediënten:
1/2 kg couscous
300 ml water
1/2 pompoen
350 ml gekookte melk
zout
zonnebloemolie
beetje boter.
Doe de couscous in een grote teil.
Voeg het water toe en dek de couscous af.
Laat de couscous voor ongeveer 15 minuten weken.
Zet ondertussen de stoompan op het vuur.
Haal met je handen de korrels los toddat de couscous niet meer plakt.
Roer 2 eetlepels zonnebloemolie en zout door de couscous.
Vorm een berg je in de pan en zet deze boven de onderstepan, en laat de couscous 20 minuten, afgedekt koken.
Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
Haal met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
gooi 1 beker koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
Dek het af en laat het voor 15 minuten staan.
Stoom de cous-cous weer voor 20 minuten.
Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
Haal weer met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
gooi een halve beker koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
Laat het voor de laatste keer weer voor 20 minuten stomen.
Daarna haal je het weer met je handen/vork uitelkaar en doe dan de boter door de korrels totdat deze gesmolten is.
Schil de pompoen en kook deze in water en zout totdat deze gaar is.
Kook de melk en voeg de laatste 5 minuten de pompoen toe aan de melk voor een zoete melk, vergeet de zout niet..
Schep de couscous als een berg op een groot bord.
Schenk de helft van de hete melk erover, en laat het een paar minuten intrekken.
Warm de overgebleven melk op en schenk die over de couscous heen. Doe de pompoen bovenop.
Eventueel kun je ook blanke rozijnen met de melk meekoken............en wat poedersuiker eroverheen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten