translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

maandag 8 maart 2010

Banaan met honing en geroosterde amandelen



De tijd dat ik samen met mijn 2 kinderen in marokko verbleef (3 maanden)heeft vooral Rayan de jongste vaak banaan gegeten.

De bananen in marokko zijn er in 2 soorten groot of echt mini.
Hier in Holland heb ik ze niet zo klein maar door een grote te halveren gaat het ook.
Probeer het ook maar eens.

Aantal bananen naar wens
sap van 1 citroen
15 gram roomboter(of gewone).
1 theelepel kaneelpoeder
3 eetlepels honing
4 eetlepels geroosterde amandelschaafsel of geroosterde gehakte amandelen.


Pel de banaan en leg ze in het sap van een uitgeperste citroen.
Smelt de boter in een tajine of koekenpan.Zodra de boter gaat schuimen leg je de bananen erin.
En schenkt het achtergebleven citroensap eroverheen.

Strooi het kaneel er nu ook overheen, Voeg de honing toe en dek de pan af.
Stoof het nu voor ongeveer 7 minuten omdraaien en nogmaals 5 minuten.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Leg de bananen op een schaaltje en schenk er nog wat kooksap overheen.
Voor u ze serveert even wat schaafsel eroverheen.

Lekker als dessert of bij citroenijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten