translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

dinsdag 9 maart 2010

marokkaanse munt thee

De bereiding van de beroemde Marokkaanse muntthee is een heel ritueel.

Eerst wordt de Chinese groene thee, die de basis van muntthee vormt, in een metalen theepot gedaan en met een scheut kokend water gewassen.
Daarna gaat de suiker in de pot en wordt het kokende water erop geschonken. Als laatste gaat de verse munt erbij.
De thee moet daarna nog 5 minuten doorkoken. Het eerste glaasje thee dat uit de pot geschonken wordt, wordt weer teruggegoten in de pot zodat alle smaken goed door elkaar trekken.

Daarna worden de glazen ingeschonken, het liefst vanaf een halve meter hoogte zodat er een laagje schuim op de thee komt. Iets eenvoudiger is het onderstaande recept.

Serveer de thee in Marokkaanse glazen die je tot de helft vult. Naanaa (verse munt) en groene thee (Chinese gunpowder-thee) kun je kopen bij Marokkaanse en Turkse winkels.

Lekker met pinda's amandelen en koekjes.




1 liter water
5 eetlepels suiker
½ eetlepel groene thee
½ bosje naanaa (munt)

Breng het water aan de kook. Doe suiker, thee en munt in een (metalen) vuurvaste theepot. Voeg het kokende water toe en roer alles goed door zodat de suiker oplost. Laat de theepot nog 5 minuten op het vuur staan.

Voor nog meer lekkere recept....ga na de begin pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten