Uit de oude doos.....
6 dl appelsap
100 gram couscous
50 gram sultanarozijnen
0,5 theelepel speculaaskruiden
1 grote moesappel (ongeveer 225 gram)
2 eetlepels donkere basterdsuiker.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de appelsap, couscous, rozijnen en kruiden in een pan en breng al roerend aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat 10 tot 12 minuten sudderen tot het vocht geabsorbeerd is.
Schep de helft van het mengsel in de ovenschaal. Schik er de helft van de plakken appel over en schep de rest van het mengsel erop. Leg de rest van de appelschijven hier in een overlappend patroon bovenop en strooi er de basterdsuiker over.
Zet 25 tot 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Serveertips
Warm opdienen, serveer er yoghurt bij.
TIP: In plaats van rozijnen kun je ook gehakte dadels, peren, vijgen, perziken of abrikozen gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten