translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

maandag 8 maart 2010

rolbaklava

Rol-Baklava



filodeeg
300 gram ontvelde amandelen en in olie gebakken en grof gemalen
3 1/2 eetlepels poedersuiker
1 1/2 eetlepels rozenwater
1/2 theelepel kaneel
1/2 eetlepel amandelaroma
1/2 eetlepel boter

* honing, gesmolten boter en rozenwater

Meng de gemalen amandelen (hou eventueel wat achter voor de decoratie)met suiker kaneel rozenwater boter en de amandel essence.

Pak 2 tot 3 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol het op,tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter,snij de rol in stukken.

Eventueel wat plat drukken.
Bak de baklava in de oven op 180 graden celcius bruin.

Verwarm de honing met 1of 2 eetlepelsrozenwater (aubain-marie) en giet over de nog warme baklava bestrooi met het achtergehouden restje gemalen amandelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten