Rol-Baklava
filodeeg
300 gram ontvelde amandelen en in olie gebakken en grof gemalen
3 1/2 eetlepels poedersuiker
1 1/2 eetlepels rozenwater
1/2 theelepel kaneel
1/2 eetlepel amandelaroma
1/2 eetlepel boter
* honing, gesmolten boter en rozenwater
Meng de gemalen amandelen (hou eventueel wat achter voor de decoratie)met suiker kaneel rozenwater boter en de amandel essence.
Pak 2 tot 3 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol het op,tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter,snij de rol in stukken.
Eventueel wat plat drukken.
Bak de baklava in de oven op 180 graden celcius bruin.
Verwarm de honing met 1of 2 eetlepelsrozenwater (aubain-marie) en giet over de nog warme baklava bestrooi met het achtergehouden restje gemalen amandelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten