tajine
Voor 4 personen
2 aardappelen 1 aardappel in 6 partjes delen
1 witte ui halveren en in plakjes snijden
3 teentjes knoflook (in plakjes snijden)
4 eetlepels fijngesneden peterselie
4 kippenvleugeltjes halveren en afspoelen
2 tomaten van het velletje ontdoen en in blokjes snijden
2 eetlepels blanke rozijnen
2 grote stengels of 3 kleine bleekselderij ,in partjes van 1,5 cm snijden en afspoelen.
4 artisjokharten (diepvries)
enkele draadjes saffraan geweekt.
1 parika roosteren en van vel ontdoen
eetlepel amandelen roosteren en hakken.
roomboter
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout.
Boter in de tajine of braadpan samen met uien knoflook en gewassen kipvleugeltjes en bleekselderij lichtjes aanzetten tot alles goudbruin is.
Gember, paprika poeder en zout toevoegen.
Tomatenblokjes erbij en zachtjes doorroeren.
Nu het saffraanwater erbij artisjokharten en de aardappel verdelen.
Water aanvullen tot het 3 kwart onder staat.
Sluit het deksel en laat alles stoven 1 uur op laag vuur.
Zodoende nog iets water toevoegen en de rozijnen.
Nu zonder deksel nog minimaal een half uurtje laten pruttelen.
Let op dat de saus niet droogkookt. Zo nodig eerder van het vuur halen.
Geroosterde paprika schoonmaken en in slieten snijden 2 minunten in de stoofpot erbij doen.
In mooie porties verdelen en afmaken met wat koriander en geroosterde amandelsnippers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten