translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

maandag 8 maart 2010

gekonfijte citroenen

1 kg citroen
100 gram zeezout (grof)
2 dl versgeperst citroensap

Maak de citroenen goed schoon en laat ze 1 nacht wellen in koud water.

Snij de citroenen kruislinks in, zonder dat de citroen uit elkaar valt (wel diep insnijden). Bestrooi de binnenzijde van de citroenen met zout.

Strooi zout op de boden van een aantal goed schoongemaakte potten. Doe de citroenen in de potten en druk ze goed aan. Strooi zout over de citroenen heen en besprenkel deze met het citroensap. Vul de potten tot de rand met kokend water.

Sluit de potten af en laat deze voor ongeveer 30 dagen staan (kamertemperatuur). Draai de potten regelmatig om.

Variatie-tips
U kunt naar smaak kruiden toevoegen: 1 kaneelstokje, 4 kruidnagels, 8 korianderzaden, 6 peperkorrels en 1 laurierblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten