1 kg citroen
100 gram zeezout (grof)
2 dl versgeperst citroensap
Maak de citroenen goed schoon en laat ze 1 nacht wellen in koud water.
Snij de citroenen kruislinks in, zonder dat de citroen uit elkaar valt (wel diep insnijden). Bestrooi de binnenzijde van de citroenen met zout.
Strooi zout op de boden van een aantal goed schoongemaakte potten. Doe de citroenen in de potten en druk ze goed aan. Strooi zout over de citroenen heen en besprenkel deze met het citroensap. Vul de potten tot de rand met kokend water.
Sluit de potten af en laat deze voor ongeveer 30 dagen staan (kamertemperatuur). Draai de potten regelmatig om.
Variatie-tips
U kunt naar smaak kruiden toevoegen: 1 kaneelstokje, 4 kruidnagels, 8 korianderzaden, 6 peperkorrels en 1 laurierblad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten