translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

dinsdag 9 maart 2010

Citroentaart


Citroentaart


175 gram patentbloem
125 gram en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
mespunt zout
100 gram boter of margarine
1 eierdooier
2 citroenen
3 eieren (Midium)
75 ml slagroom
175 gram poedersuiker
1 eetlepel bloem om te bestuiven
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten

In kom patentbloem, 2 eetlepels basterdsuiker en zout mengen. Boter, eierdooier en 1 eetlepel water toevoegen en snel tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.

Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap, ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm invetten en met deeg bekleden. Bakpapier (ca. 30 x 30 cm) op deeg leggen en vullen met blindbakvulling.

Taartbodem in ca. 15 minuten lichtbruin en stevig bakken. Blindbakvulling en papier verwijderen en taartbodem nog ca. 10 minuten laten bakken.Van 1 schoongeboende citroen schil raspen. Beide citroenen uitpersen.

In kom eieren loskloppen met 125 g basterdsuiker. Citroensap, citroenrasp en slagroom erdoor roeren. Ei-citroenmengsel voorzichtig in taartbodem schenken. Taart terugschuiven en citroenvulling in ca. 30 minuten stevig laten worden.Laten afkoelen en afdekken met dikke laag poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten