translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

maandag 19 april 2010

Makrout

Deze Makrout word niet in olie gebakken zoals vaak gebeurd maar om het minder vet te maken heb ik het in de oven gedaan.


deeg:
Meng de ingrediënten voor het deeg samen.



250 gram griesmeel(selmoule)grof ik nam fijn
250 gram bloem
1 glas fijne suiker
beetje zout
100 gram gesmolten boter
1 klein theeglas koud water (of meer naar behoefte)
1 eetlepel oranjebloesemwater

Het deeg moet stevig zijn en zeker niet plakkerig.

dadelpasta

125 gram dadels of dadelpasta (ik nam dadels en pureerde ze)
half theelepeltje kaneel
1 eetlepel boter
1 eetlepel oranjebloesemwater
beetje water
alles samen in een pannetje beetje opwarmen en dan met de staafmixer even pureren
tot een glade dadelpasta.
Even in het vriesvak om wat steviger te maken (voor als we de sliet rollen)


Pak wat dadelpasta en maak hier een lange sliert van van ongeveer 1 cm breed.
Dan pak je wat griesmeeldeeg en druk dit plat ( lengte 20 cm en breed ongeveer 4 a 5 cm)
Leg in het midden de dadelsliert neer.



En druk de griesmeeldeeg om de pasta sliert heen.
rol het even over het aanrecht en druk een beetje plat.En druk als je die hebt de speciale vorm erin. (deze heb ik zelf in Marocco gekocht).





je kunt het ook nog anders doen snij er plakjes van die je vervolgens in een bolletje draait (licht met bloem bepoederd) deze stop je in de mini cakevormpjes (cadeautje van mijn zusje meegenomen uit New-York) en haal ze vervolgens voorzichtig er weer uit



Bak alles in een voorverwarmde oven van 190 graden totdat ze goudbruin en lichtveerbaar zijn.
Als ze afkoelen worden ze nog wat harder.
Je kunt ze door de warme honing halen, maar om het eens anders te doen zet het schaaltje honing erbij om lekker te dippen.


Heerlijk met een glaasje THEE (klik)
De kleine uit de vormpjes waren al snel verdwenen en konden niet meer op de foto.
Waarheen? die kleine kindermonden.


7th mediterranean cooking event - Algeria - tobias cooks! - 10.04.2010-10.05.2010

5 opmerkingen:

  1. Heb vaak Makroud gegeten bij allerlei feestelijke gebeurtenissen tijdens mijn vele reizen in Tunesië.
    Ga nu proberen het zelf ook eens te maken.
    Heb dadelpasta meegebracht uit Marokko en wil er iets mee gaan doen.
    Wens me maar succes ben benieuwd of het gaat lukken. Recept was duidelijk beschreven daar zal het dus niet aan liggen. Goed idee om ze in de oven te bereiden en niet te frituren er zitten al genoeg calorietjes in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iris heb vandaag mezelf afgevraagt of je makrout heeft gesmaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi

    Thanx for sharing.

    Ziet er heerlijk uit. ik ga het morgen maken.

    Wish me luck :-)

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Omayama you make it? hope it be good en jummie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Graag in gram aangeven, hoeveelheid van theeglas en glas. Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen