translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

maandag 19 april 2010

M'Khabez (Algerijns notengebak)




500 gram fijn gemalen walnoten
300 gram suiker
2 a 3 eiwitten

glazuur:
250 ml water
60 gram kristalsuiker
1 eiwit
1 eetlepel oranjebloesemwater
1 eetlepel citroensap
ongeveer 800 gram poedersuiker
kleurstof en/of smaakstof naar keuze

halve walnoten voor decoratie (of naar keuze)

Verwarm de oven voor op 160 graden
Meng de fijngemalen walnoten met de suiker en voeg daar beetje bij beetje de iets van de losgeklopte eiwitten aan toe tot er een samenhangend deeg ontstaat.

Bestuif de werkplek met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm.
Steek daar koekjes uit met een uitsteekvormpje naar keuze.Je kunt ook kleine balletjes maken van het deeg en die iets plat maken.

Leg de notengebakjes op een met bakpapier belegde bakplaat en zet die ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven (af en toe kijken of het niet te donker wordt).

Haal het gebak uit de oven en laat helemaal afkoelen.

In een pannetje het water aan de kook met de kristalsuiker, het oranjebloesemwater en het citroensap en laat het een beetje dik worden.
Neem van het gas af en laat afkoelen.

Roer er vervolgens het eiwit en daarna beetje bij beetje de poedersuiker doorheen tot een glanzend glazuur ontstaat.

Roer er naar keuze kleurstof en/of smaakstof doorheen of laat het glazuur gewoon wit.


Doop elk afgekoeld gebakje in dit glazuur en versier met een walnoot, een zilveren pareltje of íets naar eigen keuze.



7th mediterranean cooking event - Algeria - tobias cooks! - 10.04.2010-10.05.2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten