translete and make your choice
Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten.
Lyan
People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice.
Try it out and leave a message.
Lyan
zondag 18 april 2010
bulgur met spinazie
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 middelgrote ui, gepeld en fijngehakt
3 teentjes knoflook, geschild
1 theelepel komijn
1 theelepel rode peper vlokken
1/4 theelepel kurkuma
1 eetlepel tomatenpuree/ of tomatensaus
2 kopjes kip-of groentebouillon
2 kopjes bulgur (ik nam grof)
spinazie naar wens
1 eetlepel koriander bladeren, grof gehakt
1 eetlepel peterselie, grof gehakt
Zout, zwarte peper
Was de spinazie.
Giet het overtollige water en doe ze in de stoommand van een stoompan.
En stoom de spinazie zacht knijp het water uit de bladeren en hak grof.
Zet opzij.
Verhit nu de olijfolie,in een pan
Voeg de ui toe en bak op een matig vuur glazig maar niet bruin, ongeveer 5 minuten.
Ondertussen, de knoflook met kurkuma, komijn, pepervlokken tot een pasta maken.
Voeg de knoflook pasta aan de uien toe en roer om de smaak op te nemen.
Voeg de tomatenpuree en de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de bulgur toe en roer opnieuw.
Zet het vuur lager en laat sudderen tot de bulgur gaar is, ongeveer 15 minuten, afhankelijk van uw bulgur.Fijn of grof.
Voeg de gestoomde spinazie en kruiden aan de saus.
Roer en bak nog 2 minuten en dan haal van het vuur.
Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Op een grote schaal of verdeel over een aantal kleine schaaltjes,
om vervolgens lekker op de bank te zitten.
geen spinazie? snijbiet of bindsla gaat ook.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten