Nadat ik Tobias heb ondekt gaan we mee de wereld rond (dat wil zegen zover mijn recepten dat toelaten...
Bij deze wil ik dan ook een stoofgerecht plaatsen waarmee ik deel neem aan het kook event Algeria) Algerije.
Het is een tajine van lamsvlees met doperwten.
25 g boter
3 eetlepels olijfolie
1 kg in flinke blokken gesneden lamsvlees
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
mespuntje kaneel
zout
peper
water
750 g gare doperwtjes (eventueel uit blik)
1 eetlepel suiker
Verhit de boter met de olie in een pan en bak hierin onder voortdurend omscheppen de blokken vlees en de kleingesneden uien 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de tomatenpuree, het paprikapoeder, de kaneel en wat zout en peper toe. Laat alles onder voortdurend roeren nog 2 minuten doorbakken. Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 1 uur zachtjes sudderen tot het gaar is.
Voeg de doperwtjes en de suiker toe en laat alles zonder deksel op de pan nog enkele minuten doorkoken tot de saus enigzins is ingekookt.
Maar voor wie wilt kan er ook partjes gekookte aardappel bijdoen (mijn kinderen eten liever aardappel dan veel vlees...
Traditioneel wordt hierbij ongerezen brood geserveerd, waarmee het vlees, de doperwtjes en de saus uit de tajine wordt gelepeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten