1 pakje bladerdeeg(10 stuks), laten ondooien
1 ei geel
4 eetlepel olijfolie
350 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
zout en peper
1 klein theelepel kipkruiden
1 theelepel paprikapuree
1/2 rode paprika
1 tomaat, groot, ontveld en in klein stukjes gesneden
1 ui, klein, fijn gesnipperd
60 gram tuinerwten
Verwarm de oven voor op 200graden.
Bekleed de bakblikken met de bakpapier of folie.
Bak de filet gaar en lichtbruin in de olie en breng het op smaak met zout, peper en kipkruiden.Voeg daarna de uitjes en de paprika toe.Roer de puree erdoor en bak de mengsel gaar.
Doe als laatste de tomaat stukjes en de erwten bij.Roer het goed doorelkaar en laat dit een tijdje op middelhoog vuur sudderen.Voorkom aanbranding door af en toe te roeren of zet het vuur lager.
Groente moet uiteindelijk door en door gaar zijn.
Leg tussendoor de bladerdeegplakjes op een snijplank en snijd 10 gelijke cirkels voor de bodems, bijvoorbeeld met behulp van een kommetje.Maak met resterende deegjes ronde randjes van 1cm breed .
Bestrijk de randen met water en leg op elk bodem een rand.Het zal nog wat bladerdeeg overblijven.Kneed dit even tussen je handen en rol het uit tot een Lap van 1/2cm dikte.Snijd dit keer in 5 gelijke cirkels en maak ze met randen compleet met dezelfde wijze.
Op die manier benuttig je het hele bladerdeegplakjes.Leg de bodems met randen op de oven blik/ken en bestrijk ze met de eigeel.
Schuif de blikken midden in de oven en bak de ragoutbakjes in ongeveer 15 min. gaar en goudbruin.
Zet de oven uit, laat de ovendeur open en laat de bakjes nog 15min. drogen.Druk in de bakjes vervolgens met je vinger, zacht aan om voor meer vulling in te kunnen vullen.
Vul de bakjes met de vulling en leg dit op de serveerbord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten