LOEBIA YABSA BIL-DERSA
voor mensen die zich niet elke dag vlees kunnen veroorloven.
Bonen met pikante saus, het is een Algerijnse bonenpot. Maar ook in het bergland van Marokko, waar alleen bij bijzondere gelegenheden een schaap of een kip wordt geslacht, eet men deze schotel graag.
1 eetlepel olijfolie
1 rood pepertje
1/2 teentje knoflook
1/2 theelepel komijnzaad
1 laurierblad
1 blikje witte, bruine of kidney-bonen*(
1 eetlepel fijngesneden peterselie
eventueel extra kruiderij
1 tomaatje
eventueel fetakaas
kropsla
brood
De olijfolie in een pannetje verhitten. De fijngesneden peper (al dan niet met zaad) hierin fruiten met knoflook uit de knijper, komijnzaad en laurierblad.
De bonen met hun kookvocht toevoegen. Meewarmen tot het kookpunt. Dan de kruiderij erdoor roeren, met een fijngesneden tomaatje.
Op het laatst eventueel fetakaas in puntjes bij de bonen zacht laten worden. Alles op blaadjes gewassen kropsla leggen.
De rode peper op de foto ligt er als decoratie bovenop wel kun je hierbij brood geven.
* Op deze manier kunnen ook linzen worden klaargemaakt.
Start date is the 10th of April 2010.
End date is the 10th of May 2010.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten