translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

zaterdag 22 mei 2010

Tzatziki

Tessa Kiros, zij is de dochter van een Finse moeder en een Cypriotische vader. Haar kookboeken zijn geweldig. Schitterende foto`s en heerlijke recepten.

8th mediterranean cooking event - Cyprus - tobias cooks! - 10.05.2010-10.06.2010

In een van haar kookboeken
Falling Cloudberries A World of Family Recipes
staat het heerlijke recept, Tzatziki in Cyprus bekend als ttalattouri.

Dit recept zend ik in voor het kook evenement van Tobias
Hoe te maken.....


2 flinke teentjes knoflook of meer
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 kleine komkommer
1 theelepel zout
gemalen zwarte peper
600 gram Griekse yoghurt of Turkse yoghurt goed uitgelekt
2 theelepels gedroogde munt (of verse munt)

Pel de knoflook en hak deze heel fijn.
Roer de knoflook, olijfolie en citroensap door elkaar in een kommetje en zet dit apart.
Was de komkommer, schil komkommer gedeeltelijk in de lengte in strepen (dus steeds reepjes schil laten zitten).
Rasp de komkommer grof en doe deze in een zeef. `
Strooi het zout erover en laat de komkommer plm. 30 minuten uitlekken.
Druk het vocht er goed uit.

Doe de yoghurt in een kom, roer de munt erdoor.
Roer het knoflook met olie mengsel en de komkommer er ook door.
Evenals wat zwarte peper. Meng alles goed door elkaar.
En zet de schaal tot het moment van opdienen in de koelkast.


De tzatziki blijft paar dagen goed.
Lekker als voorgerecht of met een warm stokbroodje.


Dit gerecht is ook met in plaats van munt ,peterselie of zelfs met dille te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten