translate
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
2 eetlepels gehakte verse koriander of peterselie
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen komijn
1-1/2 tl zeezout
1/2 theelepel harissa
1-1/2 pond witte vis bijvoorbeeld kabeljauw
1-1/2 kop vers broodkruim
1 ei
1 knolvenkel in 8 partjes gesneden
Olijfolie om te bakken
saus:
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
1 blik tomaten
1-1/2 kopjes water of bouillon
zout en verse peper, naar smaak
Gehakte peterselie voor garnering
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
Vul een kommetje met koud water en zet apart.
Voeg de peterselie, koriander, ui, knoflook, komijn, zout en harissa samen in een keukenmachine of snijd alles met de hand zeer fijn..tot de ui en knoflook goed zijn gehakt en voeg de vis in stukjes en toe aan het mengsel.
Breng dit mengsel aan een grote kom, en roer het broodkruim en ei.
Kneed met je vingers tot het mengsel glad is.
Neem een klein beetje van het mengsel en bak het in een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan Proef voor kruiden, en aan te passen met zout en peper indien nodig.
Houd je handen nat met koud water, vormen de vis plakken ballen ongeveer een centimeter in diameter.
Zet de balletjes op de bakplaat.
Koel tot het klaar is om te in de tajine te doen.
saus:
Verwarm de olijfolie in een tajine of ovenschaal.
Voeg de knoflook,venkelen fruit even waarna tomaten, water of bouillon, peper en zout.
Breng aan de kook, zet het vuur lager te sudderen en voeg de visballetjes toe aan de saus.
Dek de pan, en kook gedurende 15-20 minuten, draai de vis voorzichtig ballen in de saus halverwege, tot de vis net gaar is.
Garneer met wat gehakte peterselie en serveer ze warm met Couscous of rijst.
tipje: in plaats van de venkel kun je ook courgette in schijfjes gesneden toevoegen en natuurlijk een combinatie van beiden misstaat ook niet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten