translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

woensdag 12 mei 2010

courgette burgers

1 kleine courgette
100 gram feta
1 ei
2 eetlepels bloem
bosje peterselie
verse peper
zout
Rasp de courgette op een grove rasp. Leg de courgette in een vergiet en strooi er zout overheen. Zet een schaal op de courgette in de vergiet en laat het zo een uurtje staan. Het meeste vocht loopt dan uit de courgette. Duw nog eens stevig aan.

Verkruimel de feta boven de courgette. Maal er flink wat peper boven. Snij de peterselie klein. Prak courgette, feta en peterselie door elkaar.

Breek het ei en roer het door het courgettemengsel. Roer de drie eetlepels bloem er één voor één doorheen, totdat het beslag zo dik is als oliebolbeslag.

Verhit wat olie in een pan met een dikke bodem. Leg met twee theelepels kleine hoopjes van het courgettebeslag in de pan. Bak ze twee minuten aan elke kant en leg ze dan op wat keukenpapier om uit te lekken.

Leg ze op wat rode salade met noten, en druppel er nog wat olijfolie overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten