translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

donderdag 27 mei 2010

Moussaka, een heerlijk schotel uit de oven


Nadat we gister een regenachtige dag hadden lijkt vandaag het weer helemaal terug op zijn retour de zon schijnt en ik zit zelf lekker buiten aan mijn pas opgeknapte picknicktafel.
Rayan loopt wat heen en weer met het konijn en mama ? Zit heerlijk een bakje koffie te drinken, en weer maar eens bladerend in mijn pas gekochte boek te lezen.Veel mooie en toch voor mij ook wel bekende recepten... hier is er zo eentje:

Moussaka (Grieks: μουσακάς, moussakas; Roemeens: musaca; Turks: musakka; Slavisch: мусака, musaka; Arabisch: musaqqaʿaecht heerlijk ik krijg er weer zin in.

Zij het niet het recept uit het boek, ik zal het recept delen wat ik vaker gebruikt waarvan ik weet dat het heerlijk smaakt.

Nu ik er zo watertandend naar het plaatje in het boek kijk bedenk ik mijn recept in te sturen voor het cook event van Tobias:
8th mediterranean cooking event - Cyprus - tobias cooks! - 10.05.2010-10.06.2010

MOUSAKA μουσακάς translete

Hopend dat jullie er net zo van zullen smullen als wij vaak doen...............
Het is heerlijk met een tomaten salade en babouts.

1 courgette
1 aubergine
250 gram aardappelen (je kunt deze ook weglaten)
deze versie is zonder!! net als in het boek

125 gr tomaten pommodore
250 gram gehakt
1/2 grote rode ui fijngesneden
1/2 kop olijfolie
1 kop zonnebloemolie
1/4 eetlepel boter
2 eetlepels peterselie fijngesneden
4 eetlepels geraspte kaas
peper en zout


voor de bechamelsaus:
1/2 liter volle melk
3 eetlepels meel
1 ei
1 eetlepel boter
4 eetlepels geraspte kaas
nootmuskaat naar wens (1 theelepel)2 theelepels sambal
peper, zout

De oven voorverwarmen op 200 graden.
De courgettes en aubergines wassen, in plakken snijden (in de lengte) en met wat zout bestrooien.


De aardappelen schillen (als je ze erin wilt doen)en in plakjes snijden en frituren in de frituurpan.

De plakjes aubergine en courgette in de zonnebloemolie bakken in een koekenpan.
Eerst aubergine daarna courgettes, daarna op keukenpapier leggen, zodat het vet eruit trekt.
De ui fruiten in olijfolie en dan het gehakt toevoegen en rul bakken voeg tomaat,peper en zout ook toe en laat het tien minuten smoren.

De bechamelsaus:
Laat de boter met wat zout en peper smelten, het meel toevoegen onder goed roeren met een garde, als dit een glad pap je is, in één keer de 1/2 liter melk erbij gieten en heel goed blijven roeren tot het kookt, dan de pan van het vuur nemen en het ei, de geraspte kaas en de sambal erbij doen dit goed door elkaar roeren met een garde.

Een ovenschaal invetten met boter en op de bodem naast elkaar de plakjes aardappel als je wilt leggen. Hierop wat van aubergine en een laag courgettes daar bovenop. Nu de helft van het gehakt erover verdelen en weer wat peterselie.

Herhaal nogmaals tot dat de ingredieenten op zijn.



De bechamel saus op dit geheel schenken en hierover wat geraspte kaas strooien. De schaal in het midden van de oven zetten.


Na ongeveer een half uur is de Moussaka klaar, als de bovenkant een beetje bruin is geworden.

3 opmerkingen:

  1. Looks yummy :)
    Thank you for visiting and commenting
    http://torviewtoronto.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

    cialis

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ha, I will experiment my thought, your post bring me some good ideas, it’s truly amazing, thanks.

    cialis online

    BeantwoordenVerwijderen