translete and make your choice
Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten.
Lyan
People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice.
Try it out and leave a message.
Lyan
zaterdag 22 mei 2010
broodjes met Kaneel en Kardemon
250 ml (1 kopje) lauwe melk
100 g poedersuiker
25 g Verse gist (of 2 pakjes actieve gedroogde gist)
1 ei losgeklopt
125 g Zachte boter
2 tlGemalen kardemom
1 theelepel zout
650 g cakemeel (of neem zelfrijzendbakmeel)
kaneel boter
2 tl Gemalen kaneel
50 g suiker (poedersuiker)
80 g Zachte boter,
1 ei losgeklopt
Doe de melk en suiker in een kom en verkruimel de gist erin.
Laat het rustig staan ongeveer 10 minuten, of totdat de gist begint te activeren.
Voeg het ei, boter, kardemom en zout en meng.
Voeg de bloem toe beetje bij beetje met een houten lepel totdat het een stevige bal word.
Pak het uit de kom een kneed met je handen op een schoon en glad werkvlak.
Het lijkt misschien een beetje plakkerig in eerste instantie maar het zal compact en mooi zacht worden na ongeveer 5 minuten.
Leg het deeg terug in de kom, dek af met een schone doek en laat op een warme plaats voor ongeveer 2 uur rijzen totdat het in omvang verdubbeld is.
Om de kaneelboter te maken:
Meng de kaneel en suiker.
Verdeel de boter in vier porties en houd ze aan een kant.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het in vier porties.
Begin met een portie en leg de anderen onder een doek, zodat ze niet uitdrogen.
Met behulp van een deegroller, rol je een een rechthoek van ongeveer 30 x 25 cm en 2-3 mm dik.
Strijk een deel van de boter over het oppervlak van het deeg met een paletmes of een bot mes en bestrooi dit met ongeveer 3 theelepels van de kaneel mix, die het gehele oppervlak bedekt.
Rol het deeg nu tot een lange worst.
Leg de deeg worsten voor je en snijd ze iets diagonaal afwisselend omhoog en omlaag zodat de plakjes een : ' v 'vormen waarbij de punt 1 cm breed is en de breedste kant is ongeveer 5 cm.
VVVVVVVVVVV
Draai ze zo dat ze allemaal met de smalle punt zijde naar boven liggen.
En druk ze nog een beetje plat.
Leg de broodjes wel zo op de bakplaatdat er ruimte is om nog wat te rijzen (een half uur)Bestrijk licht met losgeklopt ei en strooi er een beetje suiker over de bovenkant en zijkant.
Verwarm de oven voor op 180C .
Bak ze ongeveer 20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
Serveer ze warm of bewaar ze op kamertemperatuur en als ze afgekoeld zijn, laat ze in een luchtdichte box.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten