Gister hadden mijn man en ik een tajine met visballetjes maar wat mijn kinderen aten wilde ik toch ook nog even plaatsen.Zelfgemaakte visburgers.
Waarom? omdat het iets heel anders is ,gemaakt met een gedeelte van het voorgaande recept tajine-visballetjes-met-venkel.
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
2 eetlepels gehakte verse koriander of peterselie
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen komijn
1-1/2 tl zeezout
1/2 theelepel harissa
1-1/2 pond witte vis bijvoorbeeld kabeljauw
1-1/2 kop vers broodkruim
1 ei
1 knolvenkel in 8 partjes gesneden
Olijfolie om te bakken
Vul een kommetje met koud water en zet apart.
Voeg de peterselie, koriander, ui, knoflook, komijn, zout en harissa samen in een keukenmachine of snijd alles met de hand zeer fijn..tot de ui en knoflook goed zijn gehakt en voeg de vis in stukjes en toe aan het mengsel.
Breng dit mengsel aan een grote kom, en roer het broodkruim en ei.
Kneed met je vingers tot het mengsel glad is.
Neem een klein beetje van het mengsel doe het in het ringetje.
bak het in een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan
Verder roosterde ik de boterham en legde er wat salade op,
hierbovenop de visburger met tomaat mais en wat saus..........
Geen opmerkingen:
Een reactie posten