250 gram zelfrijzend bakmeel (iets meer mag)
1/4 theelepel zout
2 grote teentjes knoflook (uitgeperst)
3 eetlepels fijngehakte peterselie
50 gram koude boter, in zeer kleine stukjes gesneden
1 kopje geraspte kaas (ik neem parmezaanse)
ongeveer 1 dl melk (iets minder volstaat ook)
Verwarm de oven voor op 200°C en doe bakpapier op de bakplaat.
Zeef de bloem en het zout in een kom en roer de peterselie en knoflook, totdat alles gelijkmatig is verdeeld.
Prak de boter zacht vervolgens de kaas toevoegen en neem dan genoeg melk tot er een zacht deeg ontstaat, neem het mengsel op een licht met bloem bestrooid bord en kneed het zachtjes.
Maak een plat koek van ongeveer 3 cm dik en snij deze als een Taart/pizza in 8 partjes.
Leg de partjes op de bakplaat maar laat er een kleine opening tussen.
Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
Bak gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Heerlijk met een dip van gegrilde rode paprika
Geen opmerkingen:
Een reactie posten