translete and make your choice

Mensen die moeite hebben met de nederlandse taal kunnen via deze gadget van Google de blog vertalen naar de taal van eigen keuze,probeer het maar eens evenals een berichtje achterlaten. Lyan People who have difficulty with the Dutch language on this blog try the gadget Google translate to the language of their choice. Try it out and leave a message. Lyan

zaterdag 5 februari 2011

Aardappel-salade met wortel en bloemkool



Deze mooie foto van etenswaren op de markt in Marrakech brachten mij op het idee deze heerlijk salade maar weer eens op onze tafel te zetten, en met succes de schaal was binnen no time leeg!
Het recept in het boek is zonder bloemkool maar ik kan het niet laten enkele roosjes erbij te voegen tevens heb ik nog een beetje gemalen komijn met zout extra op de tafel gezet.



5 vastkokende aardappels
4 wortels
1 teentje knoflook, zeer fijngehakt of gesneden
1 eetlepel glade fijngesneden peterselie
1 volle eetlepel fijngesneden koriander
1 a 2 eetlepels azijn
2 eetlepels arachideolie
1 volle theelepel zout
1 volle theelepel peper

Schil de wortel speol ze af en snijd ze in kleine blokjes, kook ze in 15 tot 20 minuten gaar. Afgieten en laten koelen

Schil de aardappelen snijd ze in kleine blokjes en spoel ze af om vervolgens in 15 tot 20 minuten gaar te koken in zout water.(zelf heb ik dus enkele bloemkool roosjes toegevoegd.

Meng na het uitlekken en afkoelen alle ingredienten samen in een schaal(ivm de knoflook een stenen schaal) voeg extra zout en peper toe en zet het vervolgens 20 minuten afgedekt in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten