1 ei 1
1/2 theelepel suiker
1,3 dl melk
250 gram bloem
olie om in te frituren
225 gram poedersuiker
klop het ei met suiker in een kom en roer de melk erdoor.
zeef de bloem met een halve theelepel zout erdoorheen tot het een stevig deeg word.
rol het uit op een bestoven werkblad en snijd het in reepjes van 10 x 3 cm.
maak in het midden met een scherp mes een inkeping(boven en onderzijde 1 cm dichtlaten).
Draai zodat een spiraal ontstaat.
Vul een diepe pan b.v wok met olie en bak ze ongeveer 15 seconden goudbruin.
Afschudden en op een keukenpapier laten uitlekken.
En minimaal 3 kwartier tot 1 uur wachten met het eten want dan zijn ze op zijn hardst
Bestrooien met poedersuiker.
Of puntjes alvorens nog in chocolade dippen.
Wie kan mag ze bewaren voor ongeveer 2 weken in een luchtdichte doos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten