
2 uien
3 stengels bleekselderij
3 kleine aubergine
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (dijnten)
1/2 groentebouillontablet
1 blik tomatenblokjes (400 g)
zout en peper
tajine of grote braadpan met dikke bodem
Uien pellen en in parten snijden. Bleekselderij schuin in stukjes van ca. 2 cm snijden. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In grote braadpan of tajine olie verhitten. Ui, knoflook en bleekselderij al om scheppend ca. 2 minuten bakken. Aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenblokjes toevoegen en. Gerecht met deksel op pan ca. 45 minuten op laag vuur stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met couscous en blokjes fetakaas
Zelf heb ik er ook nog wat verse schoongemaakte artisjok bijgedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten