
Citroentaart
175 gram patentbloem
125 gram en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
mespunt zout
100 gram boter of margarine
1 eierdooier
2 citroenen
3 eieren (Midium)
75 ml slagroom
175 gram poedersuiker
1 eetlepel bloem om te bestuiven
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
In kom patentbloem, 2 eetlepels basterdsuiker en zout mengen. Boter, eierdooier en 1 eetlepel water toevoegen en snel tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap, ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm invetten en met deeg bekleden. Bakpapier (ca. 30 x 30 cm) op deeg leggen en vullen met blindbakvulling.
Taartbodem in ca. 15 minuten lichtbruin en stevig bakken. Blindbakvulling en papier verwijderen en taartbodem nog ca. 10 minuten laten bakken.Van 1 schoongeboende citroen schil raspen. Beide citroenen uitpersen.
In kom eieren loskloppen met 125 g basterdsuiker. Citroensap, citroenrasp en slagroom erdoor roeren. Ei-citroenmengsel voorzichtig in taartbodem schenken. Taart terugschuiven en citroenvulling in ca. 30 minuten stevig laten worden.Laten afkoelen en afdekken met dikke laag poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten