Couscoussalade
500 gram couscous
1 groene paprika
2 tomaten
½ komkommer, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden
2 bosuitjes
een paar takjes peterselie
een paar blaadjes mint
olijfolie
citroensap
versgemalen peper
zout
Kook de couscous in een pan met ruim water totdat de korrels gaar zijn.Met een groente boulion blokje.Giet daarna af en laat afkoelen in een grote bak. Doe er intussen olijfolie, citroensap, peper en zout bij en roer even goed door. Zet de couscous daarna in de koelkast om verder af te koelen.
Snijd de paprika, tomaten (zaadjes verwijderen)½ komkommer ook zonder zaadjes, in kleine stukjes snijden, bosuitjes, peterselie en mint in kleine stukjes. Voeg dit aan de afgekoelde couscous toe en zet de salade nog even in de koelkast.
Voor het serveren nog even opfrissen met wat olijfolie en citroensap.
Het is ook lekker om hier ontpitte groene of zwarte olijven door te doen.Of op een schaaltje erbij op te dienen.
Lekker voor als je buiten eet een frisse hap, met kefta spiesjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten