100 g gekookte rijst
1 schoongemaakte en fijngehakte kleine ui
50 g gare doperwtjes (eventueel uit blik)
100 g gare sperziebonen
75 g in kleine stukjes gesneden garnalen of tonijn (uit blik)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel komijnzaadjes
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels citroensap
zout
peper
1 in plakjes gesneden hardgekookt ei
enkele groene en zwarte olijven
Doe de rijs met de fijngehakte ui, de doperwtjes, de sperziebonen, de garnalen of de tonijn, de fijngehakte peterselie en de komijnzaadjes in een schaal en schep alles goed dooreen.
Roer van de olijfolie met het citroensap en wat zout en peper een sausje. Schenk de saus vlak voor het serveren over de salade en schep de salade voorzichtig dooreen.
Garneer het geheel met de plakjes ei en wat groene en zwarte olijven.
Geef de salade als voorgerecht of als hoofdgerecht op een warme dag
Geen opmerkingen:
Een reactie posten