2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 middelgrote ui, gepeld en fijngehakt
3 teentjes knoflook, geschild
1 theelepel komijn
1 theelepel rode peper vlokken
1/4 theelepel kurkuma
1 eetlepel tomatenpuree/ of tomatensaus
2 kopjes kip-of groentebouillon
2 kopjes bulgur (ik nam grof)
spinazie naar wens
1 eetlepel koriander bladeren, grof gehakt
1 eetlepel peterselie, grof gehakt
Zout, zwarte peper
Was de spinazie.
Giet het overtollige water en doe ze in de stoommand van een stoompan.
En stoom de spinazie zacht knijp het water uit de bladeren en hak grof.
Zet opzij.
Verhit nu de olijfolie,in een pan
Voeg de ui toe en bak op een matig vuur glazig maar niet bruin, ongeveer 5 minuten.
Ondertussen, de knoflook met kurkuma, komijn, pepervlokken tot een pasta maken.
Voeg de knoflook pasta aan de uien toe en roer om de smaak op te nemen.
Voeg de tomatenpuree en de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de bulgur toe en roer opnieuw.
Zet het vuur lager en laat sudderen tot de bulgur gaar is, ongeveer 15 minuten, afhankelijk van uw bulgur.Fijn of grof.
Voeg de gestoomde spinazie en kruiden aan de saus.
Roer en bak nog 2 minuten en dan haal van het vuur.
Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Op een grote schaal of verdeel over een aantal kleine schaaltjes,
om vervolgens lekker op de bank te zitten.
geen spinazie? snijbiet of bindsla gaat ook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten