Een eiergerecht rechtstreeks uit Algerije
5 eetlepels olijfolie
5 schoongemaakte en in ringen gesneden uien
4 uitgeperste teentjes knoflook
1 dl water
750 g ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 theelepel harissa
zout
peper
4 eieren
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ringen ui en de uitgeperste knoflook zeer lichtbruin.
Voeg het water toe en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en stoof het uienmengsel ca. 10 minuten.
Voeg de stukjes tomaat, de harissa en wat zout en peper toe en stoof alles nog ca. 10 minuten.
Breek de eieren over het gerecht en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie. Laat de ratatouille nog ca. 4 minuten zachtjes koken tot de eieren zijn gestold.
Serveer de ratatouille onmiddellijk en geef er vers brood en eventueel nog een frisse salade bij.
Start date is the 10th of April 2010.
End date is the 10th of May 2010.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten