In voorgaand recept heeft u kunnen zien hoe u de aardappeltjes kunt voorbereiden.
Dat deze ook lekker smaken in de tajine zul u proeven als u dit heerlijke recept heb gemaakt.
voor de tajine
300 gram kipfilet
1 kleine ui
1 laulierblad
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kanneel
half envelopje saffraan
half blokje kipbouillion
eetlepel tomatenpuree
teentje knoflook
paar takjes koriander
paar takjes peterselie
glas doperwten
Snij de kipfillet in stukken en de ui en deze samen in de olijfolie aanfruiten.
de knoflook in heel fijne stukjes sijden en samen met de specerijen toevoegen.
Doe dan de inhoud in de pan en laat alles tesaam lekker een tijdje 30 minuten zachtjes pruttelen.
Na 30 minuten doe je de doperwten erbij en wat koriander en peterselie.
Nu laat je het nog zo'n 10 minuten prutelen.
Todat de saus wat ingekookt is.
Voor het opdienen eerst wat kruidige aardappelen opbakken in 1 eetlepel olijfolie op de bodem van de tajine kiepen waarna de tajine hieroverheen wederom het laatste restje aardappelen erop licht mengen.
Enkele snippers verse koriander brood erbij en smullen maar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten